Tips voor het inrichten van een klein appartement

15 Aug Door Wonenwestbrabant.nl

 

Een klein appartement kan lastig in te richten zijn. Dit komt vooral vanwege de beperkte ruimte. Meubels zoals een bank of een tafel zijn vaak groot en nemen veel plek in. Om de jouw knusse appartement goed in te richten, staan hieronder 5 tips. Wellicht heb je er wat aan.

 

Multifunctionele meubels

Allereerst is het een goed idee om meubels te selecteren die je op meerdere manieren kan gebruiken. Deze heten multifunctionele meubels. Het zijn meubels die ruimte besparen. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank of een hoogslaper. Bij een hoogslaper kan je veel spullen nog kwijt onder je bed. Dit zorgt voor meer ruimte dan bij een traditioneel bed, waardoor je dus meer ruimte kan gebruiken als woon of slaapkamer. Een uitschuifbare eettafel of salontafel biedt ook meer tafelruimte als er meer mensen op bezoek komen. Zo kan je met een gerust hart een diner organiseren.

 

Kies de juiste afmetingen

Voordat je begint met het aanschaffen van meubels, is het belangrijk om de beschikbare ruimte op te meten. Te grootte meubels zijn storend in een klein appartement en hoogstwaarschijnlijk heb je dit ook niet nodig. Overweeg meubels die op pootjes staan, zodat de ruimte groter oogt. Bovendien kan je de ruimte eromheen beter schoonmaken. Verder kan je nog platte spullen onder de meubels die op pootjes staan kwijt.

 

Ga voor lichte kleuren

Bij het inrichten van een woning is het sowieso verstandig om gebruik te maken van een kleurenpallet, zodat alles mooi bij elkaar past. Als je hier en daar meubels in diverse kleuren aanschaft kan het lijken op een bij elkaar geraapt zooitje. Bovendien zorgen lichtere kleuren meubels, vloeren en muren ervoor dat de ruimte groter lijkt. Hierin spelen lichte en neutrale raamdecoratie ook een rol. Zo heb je bij Raamdecoratie.com genoeg keuze in lichtere en neutrale gordijnen en jaloezieën.

 

Vermijd te veel meubels

Misschien is het een lastige keuze, maar probeer niet te veel meubels in één kleine ruimte te plaatsen. Als je dit wel doet, krijg je te veel prikkels en verlies je het overzicht. Het kan daarbij rommelig overkomen en dit bemoeilijkt de beweging. Essentiële meubels als een bank, bed en een tafel kunnen niet missen. Toch is het belangrijk om de overige meubels over te slaan in je interieur.

 

Meubels in jouw stijl

Het allerbelangrijkste is dat je zelf blij bent met de meubels die je koopt en dat deze passen in jouw stijl. Er zijn diverse meubelwinkels waar je jouw meubels kunt kopen. Bepaal welke meubels sowieso niet mogen missen in jouw woning en houd rekening met je budget.