Ga voor een stoere landelijke woonstijl

15 Aug Door Wonenwestbrabant.nl

 

 

Houd jij van een natuurlijke, robuuste uitstraling in je huis? Dan is een stoere landelijke woonstijl echt wat voor jou. Deze stijl zorgt voor een warme en gezellige sfeer in huis. Combineer rustieke elementen met stoere, industriële details om voor een unieke en eigentijdse look te zorgen. Wij delen 5 tips om deze woonstijl in je huis te creëren, dus lees snel verder!

 

  1. Natuurlijke materialen

 

Een stoere landelijke woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan hout, steen en leer. Kies bijvoorbeeld voor een houten eettafel, een stenen vloer of een leren bank. Het gebruik hiervan geeft je huis een robuuste en warme uitstraling. Deze materialen zijn ook nog eens superveelzijdig. Beukenhout zorgt dankzij zijn lichte kleuren voor meer warmte. Daarentegen benadruk je met donker eikenhout juist een robuuste uitstraling. Dit is goed aan te vullen met accessoires die ook van natuurlijke materialen zijn gemaakt. 

 

  1. Industriële details

 

Voor het stoere aspect in deze woonstijl is het belangrijk om te spelen met industriële details. Denk aan materialen als metaal en staal. Een robuuste metalen lamp is een stoer detail dat je in veel woningen terug ziet. De kleine details maken ook het verschil, zoals metalen handgrepen. Al deze details bij elkaar geven je huis net dat stoere tintje dat je wilt creëren. Doordat je maar enkele industriële aspecten aan je interieur toevoegt, behoud je wel de warme sfeer.

 

  1. Warme kleuren

 

Warme kleuren zijn erg kenmerkend voor de stoere landelijke woonstijl. Kies voor kleuren als bruin, grijs, groen en rood. Deze kleuren benadrukken de natuurlijke uitstraling en de warme sfeer. Laat jouw warme kleuren naar keuze terugkomen op de muur, bank, stoelen en accessoires.

 

  1. Gezellig accessoires

 

Om je interieur helemaal compleet te maken, vul je deze aan met gezellige accessoires. Kussens, plaids, vloerkleden en leuke vaasjes; keuze genoeg! Accessoires geven je interieur een warme en huiselijke sfeer en passen dus ook perfect in deze woonstijl. Ook planten zijn een goede toevoeging voor een natuurlijk effect. Plaats je planten in potten van natuurlijke materialen om deze uitstraling te versterken.

 

  1. Vloer

 

Je vloer heeft ook invloed op de uitstraling van je huis. Om de stoere landelijke woonstijl te realiseren zijn er meerdere opties mogelijk. Wanneer je de stoere en industriële kant wilt benadrukken, is een betonlook vloer een geschikte optie. Ben jij meer van het natuurlijke effect? Ga dan voor een houtlook vloer. Kijk eens op de website van Stile Floors om te zien welke optie er bij jouw woonstijl past.