Behangtrends 2023

22 Dec Door Wonenwestbrabant.nl

Behang is een belangrijk element in het huishouden dat vaak wordt genegeerd door de gemiddelde persoon op straat. Maar eigenaren van een huis die ooit het behangpapier hebben veranderd, weten dat behang niet zomaar behang is. Een kleine wijziging in het behang kan al een grote impact hebben op de uitstraling van een kamer. Stel je eens voor hoe anders je huis eruit zou zien met een andere stijl van behang. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van behangpapier, zoals die van 2013.

Nostalgie troef

In onze steeds snellere wereld lijkt het alsof nostalgie op veel gebieden in ons leven terugkomt. Het idee om terug te keren naar een tijd zonder smartphones, computers en constante bereikbaarheid lijkt soms aantrekkelijk. Dit zien we ook terug in de behangwereld, waar we een terugkeer zien naar de patronen die vroeger in de huizen van onze grootmoeders te vinden waren. Zo zien we bloemenpatronen en donkere, aardse kleuren in opvallende prints terugkomen. Dit zou wel eens de behangstijl van veel huizen van de toekomst kunnen worden. Het lijkt erop dat we terug willen naar een tijd waarin alles wat simpeler was en we terug willen naar de basis. Het is fijn om af en toe terug te kijken naar het verleden, maar het is ook belangrijk om vooruit te kijken naar de toekomst en te genieten van de mooie dingen die het leven ons biedt.

Behangtrends 2023: Natuurlijk!

Dit brengt ons naadloos bij de volgende trend: ecologisch bewustzijn. Dit is al jaren een terugkerend fenomeen en lijkt nooit te verdwijnen. En terecht, want een beetje respect voor de natuur is altijd welkom. Dit heeft invloed op bijna alle sectoren, en behangpapier is hier geen uitzondering op. In 2023 kunnen we natuurlijke patronen met houtmotieven, bladeren, planten, dieren en meer op de muren verwachten. Het is belangrijk om rekening te houden met het milieu en te kiezen voor duurzame opties, en behangpapier is daar een goed voorbeeld van. Laten we samen werken aan een betere toekomst voor onze planeet.

Tijdloze kleuren

In 2023 zullen tijdloze kleuren voor behang blijven opvallen als trend. Deze kleuren zijn niet aan tijd gebonden en blijven altijd populair, ongeacht de laatste mode of het huidige jaar.

Zwart en wit zijn de ultieme tijdloze kleuren. Ze zijn zowel chique als elegant en passen in bijna elk interieur. Zwart behang kan bijvoorbeeld een dramatisch effect hebben in een kamer, terwijl wit behang een frisse en verfijnde uitstraling geeft. Beide kleuren kunnen worden gecombineerd met andere kleuren of patronen voor een uniek en stijlvol effect.

Ook neutrale kleuren, zoals grijs, beige en zandkleur, blijven populair als tijdloze opties. Ze geven een rustgevende en kalmerende sfeer en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren of meubels. Bovendien zijn ze geschikt voor bijna elk interieur en kunnen ze gemakkelijk worden aangepast naar de wensen van de eigenaar.

Tot slot blijven ook klassieke kleuren, zoals blauw, groen en rood, tijdloos en populair. Ze zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijkere aanpak voor hun behang, maar nog steeds op zoek zijn naar een klassieke en tijdloze uitstraling.

Het is belangrijk om te onthouden dat tijdloze kleuren voor behang niet betekenen dat je moet kiezen voor saai of eentonig behang. Er zijn talloze opties beschikbaar, van eenvoudige solide kleuren tot ingewikkelde patronen en texturen. Door te kiezen voor tijdloze kleuren, kun je ervoor zorgen dat je behang er ook in de toekomst nog steeds goed uitziet en aansluit bij je persoonlijke stijl. Dus als je op zoek bent naar een stijlvolle en tijdloze optie voor je behang, overweeg dan zeker tijdloze kleuren.

Momentje, ik moet de muur even afstoffen

Wees niet verrast als je deze zin in de toekomst vaker zult horen: ik moet de muren even afstoffen. Er zijn talloze soorten wandpapier op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Een van de meest populaire soorten wandpapier is vliesbehang. Dit is een soort wandpapier dat gemaakt is van een stevige, niet-kreukende en gemakkelijk te bewerken vliesstof. Het is gemakkelijk te installeren en te verwijderen en laat geen lijmresten achter. Bovendien is het duurzaam en kan het worden gerecycled. Vliesbehang is ook geschikt voor gebruik op onregelmatige oppervlakken, zoals bijvoorbeeld op beton of metselwerk.

Een andere populaire soort wandpapier is vliesfotobehang. Dit is een wandpapier met een afbeelding of patroon dat is afgedrukt op een stevige vliesstof. Het biedt dezelfde voordelen als vliesbehang, zoals gemakkelijke installatie en verwijdering, en kan ook worden gerecycled. Vliesfotobehang is een geweldige manier om een unieke en opvallende look te creëren in een kamer.

Er zijn ook andere soorten wandpapier, zoals vinylbehang en papierbehang. Vinylbehang is gemaakt van een stevig vinylmateriaal en is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers. Het is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Papierbehang is gemaakt van dik papier en wordt geplakt met behulp van behanglijm. Het is een budgetvriendelijke optie, maar kan minder duurzaam zijn en kan moeilijker te installeren en te verwijderen zijn.

Als je op zoek bent naar een nieuw wandpapier, is het belangrijk om te overwegen wat het beste bij je behoeften en wensen past. Of je nu op zoek bent naar een duurzame optie, een gemakkelijk te installeren optie of een opvallende afbeelding, er is zeker een soort wandpapier dat bij je past. Door goed te kijken naar de verschillende soorten wandpapier op de markt, kun je een weloverwogen keuze maken die bij je past.